Zeer geslaagde Wind Experience 2013

En hij zit er al weer op; The Wind Experience 2013!

De voorspellingen zagen er ideaal uit en het mooiste was dat die voorspellingen nog uitkwamen ook! Een mooie 16 knopen uit het noordwesten zorgde ervoor dat de ‘gevorderde’ surfers perfecte slalomomstandigheden hadden midden op het meer. Tegelijkertijd konden de ‘eerste-‘ en ‘tweedejaars’ surfers veilig, op vlak water, dicht bij de kant hun wedstrijd surfen. En daarnaast zaten de toeschouwers op de kant ook nog eens heerlijk de hele dag in de zon en uit de wind!

Die voorspellingen zorgden ervoor dat er naast de 53 voorinschrijvingen nog eens 27 surfers op de dag zelf inschreven. Onder hen (wereld)toppers als Dirk Doppenberg, Jordy Vonk en ‘Amstelmeer local’ Ingmar Daldorf.

Tijdens de slalom gingen de surfers in groepen van 8 tot 20 man tegelijk het water op. Na het startsein probeerden ze dan het parcours, met 1 gijp boei, zo snel mogelijk af te leggen.┬áDe ‘eerste-‘ en ‘tweedejaars’ hebben allemaal 8 heats gevaren en bij de gevorderden werden er 6 heats gevaren.

Halverwege de dag hadden de surfers even pauze en gingen de freestyle surfers het water op om hun kunsten te vertonen. In heats van 6 minuten probeerden ze de jury te overtuigen dat zij de mooiste, hoogste en moeilijkste sprongen en trucks konden.

De organisatie, Amstelmeer Windsurfstalling en Leerwindsurfen.nl, kijkt terug op een zeer geslaagde editie en wil alle deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers en sponsors bedanken!

See you @ The Wind Experience 2014!

De uitslagen

Eerstejaars Gold fleet

 1. Rico Mol
 2. Iris Dasselaar
 3. Mark van Duijn

Eerstejaars Silver fleet

 1. Luuk Halman
 2. Keimpe Dijkhuizen
 3. Fleur Rijkes

Tweedejaars Gold fleet

 1. Romy-Anne Dingerdis
 2. Ivan Leegwater
 3. Job Haasnoot

Tweedejaars Silver fleet

 1. Maarten Doves
 2. Mart van der Knaap
 3. Lucy Mann

Open klasse Gold fleet

 1. Ingmar Daldorf
 2. Jordy Vonk
 3. Bram Zeilstra

Open klasse Silver

 1. Jerry Woord
 2. Cobus van der Stel
 3. Sem Jongewaard

Freestyle

 1. Tim Leutscher
 2. Jerry Woord
 3. Jeffrey Spits

Sportiefste heer: Maarten Doves
Sportiefste dame: Romy-Anne Dingerdis